Élet-Stílus

Kiülős körkép

Cha- Cha- Cha

A Margit- sziget bejáratától egy percre, az Atlétikai Centrum salakján állomásozik a Cha- Cha- Cha kihelyezett nyári szekciója. A feeling és a berendezés a Kálvin téri Cha- Cha- Chát idézi, a különbség csak annyi, hogy itt az aluljáró félhomálya helyett napfény fogadja a látogatót. A kerthelyiséget egy belső terem egészíti ki, ahol mindennapos a karaoke- őrület. Az ínyenceket pálinka és zsíroskenyér várja.

Erzsébet- híd Eszpresszó

Az Erzsébet- híd lábánál nem lehet nem észre venni az egyik sarkon műanyagszékeken nyáreste állomásozó vidám társaságokat. Az Erzsébet- híd Eszpresszó ilyenkor éli fénykorát. A közönség kortalan, középkorúak és diákok egyaránt megtalálhatóak a látogatók közt. Az árak alacsonyak, érdemes hát innen indítani az estét.

Holdudvar

Az ELTE Múzeum körúti épületének kertjében működött Holdudvart bizonyára sokaknak nem kell bemutatni. Az ódon falak közt a tavalyi nyárestéken is nagy volt a nyüzsgés, az épület estére elfáradt, ilyenkor éledt fel azonban a lampionokkal kivilágított udvar, ami egyetemisták és idősebbek vidám tömegét nyelte el estéről estére. A hely idén nem halt, meg, csak átalakult, illetve átköltözött. Idén nyáron a Margitszigeten éled újjá, egy háromszor akkora, csaknem 600 ülőhelyes kerthelyiségben, egy kis benti résszel kiegészülve. Az új holdudvar a Margit- hídi szigetbejárótól 5 percre, a szökőkút mögött található. Nemcsak nagyobb, hanem szebb is, állítják a szervezők, akik ez évtől délelőtt 11-től este 11-ig felszolgálással és a la’ carte étlappal örvendeztetik meg az ide látogatókat. A zene és a hangulat változatlan, de a tánctér fedett, így rossz idő esetén is száraz lábbal lehet ropni. Az árak emelkedtek, de így is barátságosnak mondhatóak.

Rudas

Ha a Holduvar és a Cha Cha Cha az egyetemisták gyűjtőhelye, akkor a Rudas inkább a –gyakran Mercivel érkező- pénzesebb középosztály szórakozóhelye. A fürdő melletti sörkert idén újra fogadja a látogatókat, a hangulat olyan, mintha az elmúlt két év nem is lett volna.
A pincérek egyszerűen megfordították a zárva táblát, a közönség változatlan, a drótokról pedig ugyanazok a narancssárga lampionok csüngenek, mint két éve. Az árak is a fonott székekben kényelmesen iszogató vendégek pénztárcájához igazodnak, a legolcsóbb korsó sör 550 forint.

Sarkkert

A Margit-sziget pesti oldalán a sziget szórakozóhelyeinek sorát erősíti a Sarkkert. A hely nélkülözi a romkocsmák intimitását, a telek nagy és nem határolják falak. A vendégek napernyős asztaloknál és szőnyegekkel borított dobogón fogyaszthatják a fogyasztanivalót, a pesti szórakozóhelyek átlagához képest baráti áron és baráti kiszolgálással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik