Élet-Stílus

Olcsóbb lesz a telefonálás a Yahoo-nál

Az iBasis VoIP-szolgáltató arról adott hírt, hogy a keresőóriás felkérésére a jövőben a Yahoo Messenger hangos verziójának nemzetközi híváskezelését fejleszti majd.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben a Yahoo! a Messenger with Voice-felhasználók olcsóbb tarifákon tudnak beszélgetéseket kezdeményezni és fogadni PC-s és hagyományos készülékek között az iBasis globális hálózatán belül. A jövőben a Phone Out (kitárcsázás) lehetőség révén a tengerentúli telefonálók immár több mint 180 országba kezdeményezhetnek hívást mobil- vagy vezetékes készülékekre. Az Államok területén és a világ 30 országában két centet kell majd fizetni egy perc telefonálásért.

„A Yahoo, akárcsak az internet, mindenhol jelen van. Azzal, hogy a vállalat újító szolgáltatásokat és meggyőző lehetőségeket kínál kiterjedt felhasználóbázisának, fő szerepet vállal az emberek kommunikációs szokásainak átalakításában. Eddig a Yahoo! Messengert, ezután pedig a Yahoo! Messenger with Voice-t használják majd. Örömmel tölt el minket, hogy szerves részei lehetünk a szolgáltatásnak” – foglalta össze a fejleményeket közleményében derűlátóan Ofer Gneezy, az iBasis vezérigazgató-elnöke.

A Yahoo! és az AT&T még tavaly áprilisban jelentette be közös, internetalapú hangkommunikációs szolgáltatását. A kibővített együttműködés értelmében az AT&T lesz a Yahoo! Messenger with Voice első számú hálózati szolgáltatója a világ minden táján – írja a TMC Net.

A internetes telefonpiacon mindennap történik valami. A VoIP-szintér zászlóshajójának tartott Skype a múlt héten teljesen ingyenessé tette az Egyesült Államokon belüli szolgáltatását, a minap pedig beperelte a – leginkább a Morpheus fájlmegosztó oldal szoftveres motorjáról ismert – StreamCast cég. A vád szerint az eBay-tulajdonú vállalat engedély nélkül használta föl VoIP-os technológiájukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik