Élet-Stílus

Letartóztatták a bírót megütő újpesti szurkolót

A rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig gyorsított eljárás keretében meg is hallgatta a Bede Ferenc játékvezető megütésével vádolt újesti futballszurkolót.

Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrnagya az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 25 éves gyanúsított elismerte tettét, ellene garázdaság vádjával indult bírósági eljárás. A Fővárosi Bíróság szóvivője a távirati irodának annyit mondott, hogy csütörtökön a bíróság is meghallgatta a vádlottat, az ítéletről azonban nem kapott hivatalosnak számító írásos értesítést, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja azokat az egyes internetes oldalakon megjelent híreket, melyek szerint a rendbontó drukkert első fokon fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

“Pénteken már többet fogok tudni az üggyel kapcsolatban, ha valóban született ítélet, akkor addigra nálam lesz az írásos indoklás is. Az viszont biztos, hogy jogerős döntés még nincs” – tette hozzá Albert.

Szombaton az MTK Budapest a hajrában szerzett két góllal nyert 2-1-re az Újpest FC vendégeként. A lefújást követően több hazai szurkoló bement a játéktérre, egyikük meglökte, a másik megütötte Bede Ferencet, a találkozó játékvezetőjét, egy harmadik drukker pedig megkergette Kanta Józsefet, az MTK Budapest támadóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik