Élet-Stílus

Esélyes a magyar-horvát Eb-pályázat

Bemutatták a budai Hiltonban a magyar-horvát labdarúgó Eb-pályázatot. A sportvezetők szerint jelentősen javultak az esélyeink az olasz botrány miatt. Az UEFA jövő szerdán ismerkedik meg az anyaggal.

A sajtótájékoztatón a pályázati bizottság magyar elnöke, Gyárfás Tamás elmondta, hogy Ivo Sanader Horvátország miniszterelnöke áll majd szerdán az UEFA képviselői elé. Gyurcsány Ferenc kedden tájékoztatta arról, hogy nem tud részt venni a prezentáción, mert a napokban ismerteti az Országgyűlés előtt a kormányprogramot.

A magyar pályázat esélyei jócskán megugrottak az olasz bundabotrány következtében, és ezt a sportvezetők is hangsúlyozták. A horvát szövetség elnöke Vlatko Markovic ugyanakkor kiemelte, hogy az olaszországi események az egész sportág számára tragédiát jelentenek. „Morális alapon az UEFA nem hozhat másmilyen döntést, minthogy nekünk kedvez” – mondta a Markovic.

Gyárfás Tamás azt kérte Markovic magyar kollegájától, az MLSZ februárban megválasztott új elnökétől, hogy egy ideig „élje békésen az életét a szövetség. Ne akarjuk az olaszok példáját követni.” Kisteleki támogatásáról biztosította a pályázatot, majd hozzátette, hogy kedden az UEFA két magas rangú képviselőjével is beszélt, és mind a ketten favoritként emlegették a magyar-horvát közös pályázatot. A hazai labdarúgás első embere megjegyezte: “A keddi, angolok elleni meccsnek külön tétje, hogy szerdán úgy álljunk az UEFA elé, van mögöttünk labdarúgás”.


Esélyes a magyar-horvát Eb-pályázat 1

A fevérvári arénába is többen férnének (MTI)

Nem lesz azonban könnyű helyt állni az angolokkal szemben, hiszen a csapat égni fog a vágytól, hogy valakin revansot vehessen a csütörtök esti kudarc miatt. Az angol tartalékcsapat 2-1-re kikapott a fehérorosz válogatottól. Ráadásul Sven-Göran Eriksson elvesztette a harmadik számú kapusát, Robert Greent, aki helyére egy Scott Carsont hívták be.

A magyar válogatott is játszott a héten Új-Zéland ellen, Bozsik Péter győzelemmel debütált. A kapitány azonban nem lehetett maradéktalanul elégedett a csapat produkciójával, talán némi változást hozhat, hogy kedden már a debreceniek is játszani fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik