Élet-Stílus

Alain Delon kikosarazta Coppolát

A 70 éves Alain Delon nem vállalta el XV. Lajos francia király szerepét Sofia Coppola amerikai rendezőnő Marie-Antoinette című filmjében.

Delon szerint egy amerikai nem tudja elmesélni a francia történetet – derült ki a Metro című újság francia változatából. Az interjú a film bukással felérő cannes-i sajtóbemutatójának másnapján jelent meg a lapban.

“Mindenkinek meglehet a maga véleménye, és ez (a válasz) nem akadályozott meg abban, hogy elkészítsem a filmet” – hangoztatta a lapnak nyilatkozva a rendezőnő, aki végül is az amerikai Rip Tornt választotta ki a Delonnak felkínált szerepre. Delon elutasító válaszáról Coppola annyit mondott még: “Találkoztam vele, és azt mondta nekem, hogy nem kíván megjelenni a filmben. Nem jó ötletnek tartotta, hogy egy amerikai nő elevenítsen fel egy francia történelmi eseményt.”

Az 59. cannes-i filmfesztivál kétezer fős szakmai közönsége a szerdai sajtóvetítés végén kifütyülte és lehurrogta a Marie-Antoinette francia királynéról szóló játékfilmet, amelyet pedig előzőleg a francia sajtó az Arany Pálma-díjra leginkább esélyes alkotások egyikeként harangozott be.

A filmben, amelyet részben a versailles-i kastélyban forgattak, azért játszik néhány francia színész, köztük Aurore Clement.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik