Élet-Stílus

Felszámolják a Balla-borászatot

A Heves Megyei Bíróság elrendelte az áprilisban elhunyt egri borász cégének, a Balla Borászati és Kereskedelmi Zrt.-nek a felszámolását – tudta meg a Napi Gazdaság.

Az április 4-én autóbalesetben elhunyt Balla István borászatának felszámolási eljárását a Synergon Informatikai Rt. nyújtotta be tavaly decemberben, és a bíróság március 4-ei hatállyal indította el az eljárást. Azóta a Balla Zrt. ugyan rendezte többmilliós tartózását egy kereskedelmi rendszer szállításáért a Synergonnak, de a felszámolás elindítását már nem tudta megakadályozni, a bíróság megállapította a társaság fizetésképtelenségét. A zrt.-vel szemben egyébként az APEH idén február végén végrehajtást kezdeményezett.

Balla István április elején vesztette életét autóbalesetben. Az egri borász 10 éve indította el családi borászatát. Tavaly hozta létre befektetőkkel közösen a Balla Zrt.-t. Ezt követően a társaság új, Divinus névre keresztelt borcsaládot dobott a piacra. Ezekkel a borokkal bordeaux-i, japán, illetve a cseh nemzetközi borversenyeken is több elismerést érdemelt ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik