Élet-Stílus

Kirúgták a csapatorvost Rooney miatt

A Manchester United labdarúgócsapatának vezetői menesztették az együttes orvosát, Mike Stone-t, aki Wayne Rooney, a klub és az angol válogatott sérült csatárának rehabilitációs kezelését irányította.

A bajnokságban második helyen zárt együttes hivatalos indoklása szerint a szerződés felbontása “külső okok” miatt történt. A szigetországi lapok ugyanakkor tudni vélik, hogy a manchesteri elöljárók azért haragudtak meg a tíz éve az MU-nál dolgozó Stone-ra, mert az ő álláspontjukkal ellentétben azt sugallta a válogatott orvosainak, hogy a lábközépcsont-törést szenvedett fiatal csatár biztosan felépül a június 9-én rajtoló világbajnokságra.

A klubvezetők és Alex Ferguson edző többször is hangoztatták, hogy a nemzeti együttesben alapembernek számító Rooney világbajnoki játékára kevés az esély és csak akkor egyeznek bele, ha teljesen egészséges lesz.

Ezért is volt meglepő, hogy Leif Sward, a válogatott orvosa a Stone-nal történt egyeztetése után hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a 20 éves futballista rohamosan gyógyul és akár már a csoportmeccseken pályára léphet.

Rooney állapotáról biztosat így nem lehet tudni, néhány napon belül azonban minden bizonnyal tisztul a kép, ugyanis csütörtökön újabb MRI-vizsgálaton esik át a játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik