Élet-Stílus

Újabb átverés az iWiW-en

A legújabb lánclevél szerint havi 2000 forintba kerül majd azoknak az iWiW, akik nem küldik tovább 25 címre a levelet. A bosszantó levelek tartalma általában átlátszó hazugság.

Az iWiW eladása után megjelent T-Online nevében küldött hamis e-mailnél sokkal igénytelenebb hoax terjeng a népszerű közösségi portál levelező rendszerében. Az iWiW kitalálója – Várady Zsolt – nevében küldött levél azt állítja, hogy a T-Online fizetőssé tenné az iWiW-et. A havi díj kérdését néhány napja Simó György a T-Online vezérigazgatója egy online chat keretében tisztázta, ahol egyértelműen kijelentette, hogy az iWiW nem lesz fizetős.

A lánclevelek működésének jellegzetes törvényszerűségeképpen a levél azt is pontosítja, hogy a havidíjtól miként szabadulhatunk meg. A minimum 25 ismerős felesleges spammelésére buzdító levél nyilvánvaló hamisítvány. A célja egyértelműen a levelezés, illetve az egész portál működésének lassítása, tömeges levélforgalom generálásával.

A levélíró céljai között szerepelhet még továbbá az is, hogy a bizonytalanságot keltő e-mail segítségével az iWiW bizonytalanabb felhasználóit más, független közösségi portálok felé fordítsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik