Élet-Stílus

Alonso a Renault ellenfele lett

Flavio Briatore ismét izgalmas kijelentéssel lepte meg a sajtót. Szerinte nem is akkora baj, hogy jövőre Alonso elhagyja a Renault csapatot.

A legtöbben úgy vélik, a Renault csapatot komoly veszteség érte azáltal, hogy világbajnok pilótájuk, Fernando Alonso jövőre a McLarennél versenyez. Ám a csapat vezetője, Flavio Briatore nem így vélekedik.

„Jót tehet a csapatnak a változás, a Forma–1 állandó körforgás, sokáig nyersz, de egyszer az is véget ér. Ez megtörtént a Benettonnál 10 éve és a Ferrarinál is tavaly. Ez megeshetne velünk is, ha kiengednénk a győzelmi sorozatunk után. Most azonban új célunk van, le kell győznünk a McLarent és Alonsot.”

Egyelőre nem tudni, hogy milyen pilótával képzeli el a sikersztori folytatását az olasz származású üzletember. A Renault jelenleg azon dolgozik, hogy egy igazán kiemelkedő és egy fiatal pilótából állítsa össze jövő évi csapatát, sőt erre a Renault vezetői is sok pénzt szánnak.

„Három-négy olyan pilóta van a mezőnyben, akik képesek a futamgyőzelemre: Michael Schumacher, Alonso, Räikkönen és Fisichella, aki idén már bizonyította, hogy ez így van. De ami a jövőt illeti, Hamilton és Kovalainen is bajnok lehet. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megépítsük a mezőny leggyorsabb autóját, amivel könnyebben tudunk megszerezni egy komoly pilótát.” – mondta Briatore.

Vélhetően a csapat első számú kiszemeltje Kimi Räikkönen, hiszen az szinte biztos, ha Schumacher marad, akkor továbbra is a Ferrarit erősíti majd, míg Fisichella örömmel fogadná az első számú pilótai állást, így ott nincs ok az időhúzásra. Ezzel szemben Räikkönen van a legjobb helyzetben, hiszen állítólag hárman is, a McLaren, a Ferrari és a Renault is a kegyeit keresi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik