Élet-Stílus

Sajtótörvényt sértett Hegyi Árpád

A MÚOSZ etikai bizottsága szerint a Magyar Állami Operaház főigazgatója megsértette a sajtószabadság elveit azzal, hogy egy korábbi sajtótájékoztatóján félbeszakított egy újságírót, megvonta tőle a szót, és bezárta a rendezvényt – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

„Példátlannak ítéli a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) etikai bizottsága azt, ami a közelmúltban történt a Magyar Állami Operaház főigazgatója által meghirdetett, hivatalos sajtótájékoztatón. A személyesen meghívott László Zsuzsa – nem mellékesen az etikai bizottság tagja, aranytollas újságíró – kérdéseket fogalmazott meg Hegyi Árpád Jutocsa számára, s mivel azok nem tetszettek az első számú vezetőnek, félbeszakította a sajtó munkatársát, megvonta tőle a szót, és bezárta a tájékoztatót” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A sajtótörvény szerint – mint olvasható – a tájékoztatással hivatásszerűen foglalkozó újságíró jogosult kérdezni bárkitől, aki közérdekű információ birtokosa, s ő köteles a válaszadásra. Az etikai bizottság tiltakozik a történtek miatt.

Kérdezés helyett a véleményét közölte László Zsuzsa újságíró, ezért mivel már minden mondandóját elmondta az operaház vezetése, a főigazgató bezárta a sajtótájékoztatót – olvasható Hegyi Árpád Jutocsa esti közleményében, amelyet Várkonyi Judit sajtóreferens küldött meg az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik