Élet-Stílus

Rooney ott lehet a vb-rajtnál

Rohamosan javul Wayne Rooney állapota, így elképzelhető, hogy a lábközépcsont-törése után lábadozó játékos már a csoportküzdelmek során pályára léphet az angol válogatottban a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon.

“Egyelőre minden tökéletesen halad. Pontos diagnózist a következő MRI-vizsgálat után tudunk majd adni, de minden esély megvan rá, hogy időben felépül” – nyilatkozta a Sun című lapnak a Manchester United sztárjáról Leif Sward, a nemzeti együttes orvosa. A Vörös Ördögök 20 éves csatára április 29-én, a Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen dőlt ki a sorból.

“Jelenleg egy speciális védőfelszereléssel tud nyomást gyakorolni a lábfejére. Fantasztikus, hogy milyen tempóban halad, de ez annyira nem is meglepő, hiszen a fiatal játékosok többnyire gyorsabban gyógyulnak” – mondta Sward, aki szerint Rooney akár már a június 10-ei, Paraguay elleni első csoportmérkőzésen ott lehet a csapatban.

Az angolok a dél-amerikai együttes mellett Svédországgal, valamint Trinidad és Tobagóval találkoznak a vb első szakaszában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik