Élet-Stílus

Az öt legnagyobb kereső sem biztonságos

A McAfee közzétette a keresőmotorokról szóló átfogó tanulmányát, amely szerint a keresések eredményeképpen havonta 285 millió kattintás történik rosszindulatú oldalakra.

A McAfee SiteAdvisor csapatának kutatásait felhasználó, Ben Edelmannal (ismert kémprogramkutató, a McAfee tanácsadója) közösen készített, az internetes keresőmotorok biztonságát vizsgáló tanulmány szerint a keresőmotorok használói azt kockáztatják, hogy olyan weboldalakra kattintanak, amelyek veszélyeztethetik online biztonságukat. A januárban indult és áprilisban befejeződött, az 5 legnagyobb keresőmotorra kiterjedő vizsgálat azt mutatja, hogy még az átlagos keresési kifejezések is kockázatos oldalakra vezethetik a használót.

Az új tanulmány az első átfogó vizsgálat a keresőmotorok biztonságosságával kapcsolatban, és kizárólag a SiteAdvisor csapata által az elmúlt év során létrehozott, a weboldalak biztonsági osztályozását tartalmazó hatalmas adatbázisnak köszönhetően jöhetett létre. Az osztályozás kialakítása érdekében a vállalat automatizált teszteket futtat le, amelyek a weboldalakat a felhasználói problémák széles köre – adatlopások; reklámprogramokat, kémprogramokat és egyéb nem kívánatos programokat tartalmazó letöltések; pop-upok, valamint e-mailes belépési űrlapmezők – alapján elemzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik