Élet-Stílus

Újabb legenda Budapesten: Morrissey

2006. július 5-én a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán lép fel az alternatív rockzene egyik legnagyobb legendája Morrissey. Előzenekar: a Heaven Street Seven.

Az énekes korábban a The Smiths zenekar frontembere és szövegírója volt. Az 1982 és 1987 között működő The Smiths a rocktörténet legjelentősebb és legnagyobb hatású zenekarainak egyike. Nélkülük más lenne a mai angolszász rockzene, és talán nem is létezne a britpop-mozgalom.

A zseniális dalszerző és szövegíró Morrissey 1988 óta tartó hatalmas sikerű szólókarrierjét és hat stúdióalbumát olyan dalok jellemzik, mint az Everyday Is Like Sunday, a The Last of the Famous International Playboys, a Suedehead, a Roy’s Keen vagy a November Spawned a Monster. Az utóbbi időben magasabb fokozatba kapcsolt, 2004-es You Are The Quarry című albumát idén a kiváló Ringleader of the Tormentors követte. Előbbiről az Irish Blood, English Heart, utóbbiról a You Have killed Me az angol összesített kislemezlista harmadik helyéig jutott.

Sem a The Smiths, sem Morrissey nem járt még Magyarországon. The Smiths-koncertet egyhamar sem itthon, sem máshol nem láthatunk: Morrissey nemrégiben utasította vissza az együttes újjáalakulására tett ötmillió dolláros ajánlatot. Morrissey új albumához kapcsolódó turnéjának angliai és nyugat-európai koncertjei már teltházasak.


A budapesti koncerten az egyre népszerűbb hazi üdvöske, a Heaven Street Seven lesz Morrisey előzenekara.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik