Élet-Stílus

Új autó félmillióért

Átszámítva alig több, mint 400 ezer forintért lehet majd megvenni India legnagyobb autógyártója, a Tata által gyártott ötszemélyes kisautót.

Még a legolcsóbb, négyezer dolláros kínai autó, a Cherry QQ is kétszer annyiba kerül, mint amennyit majd a legújabb Tatáért kérnek.

Az új kisautóval alaposan alámennek a környéken elérhető, amúgy sem magas kínai autóáraknak. A 26 éve folyamatosan kommunista vezetés alatt álló Nyugat-Bengáliába tervezett új gyártósoron készülnek majd a járművek. Várhatóan 220 millió dollárba kerül az új üzem felépítése, és két éven belül kell megkezdenie a termelést.

Az új, ötszemélyes modellt, amely olcsóbb lesz a Maruti kisautójánál is, már tesztelik Indiában. Arról, hogy mennyit fognak gyártani az igen olcsónak számító kisautóból és tervezik-e az Ázsián kívüli értékesítését, egyelőre nem mondott semmit Ratan Tata, az autógyár elnöke. Azonban ismerve a Kelet-Európai piac árérzékenységét, könnyen előfordulhat, hogy hamarosan komoly ellenfél érkezik az itthon is kelendő Dacia Logan-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik