Élet-Stílus

A Da Vinci-kód: tüntetés Moldovában is

admin
admin

2006. 05. 19. 15:12

Mintegy ötszáz ortodox hívő tüntetett papok és szerzetesek társaságában pénteken Moldova fővárosában A Da Vinci-kód című film bemutatása ellen.

A csengőkkel felszerelkezett tömeg a Chisinau belvárosában lévő Patria mozi előtt “Ortodox egyház fiai és leányai, forduljatok szembe a nyugati életmóddal! Az ortodox egyház nemzetünk anyja!” feliratú táblákat emeltek fel, és felszólították a mozilátogatókat, hogy ne vegyenek részt a péntek éjszakai premieren.

Az egyik tüntető, egy ortodox pap úgy vélte, hogy a film kigúnyolja Krisztus egyházát. Tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Jézust egyszerű emberként ábrázolták, akinek bűnei, emberi szenvedélyei és leszármazottai vannak, szemben az ortodox egyház doktrínájával. Victor Shelin, a filmszínház igazgatója viszont azt hangsúlyozta, hogy nem vallási műről van szó, hanem művészeti alkotásról.

Akárcsak a film alapjául szolgáló regény, Dan Brown azonos című könyve, a film is azon a feltevésen alapszik, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, gyermekeik születtek, de ezt a katolikus egyház eltitkolta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.