Élet-Stílus

Milliárdok lerobbant autópályákra

Idén június közepén kezdődnek meg az éves autópálya felújítások. 2006-ban 7,5 milliárd forintot költenek az útburkolatok, hidak, csomópontok felújítására.

Június közepén az idei év legjelentősebb munkálatával kezdődnek meg az útfelújítások. Elsőként az M3-as Gyöngyös és Füzesabony közötti, csaknem 46 kilométeres útszakasz javítását kezdik meg. Félpályás tereléssel október közepéig számolhatnak az arra autózók.

Július közepén Tatabánya, Tata és Komárom térségében kezdődnek csomópont felújítási munkák, az M1-esen. A burkolatcsere idejére a csomópontokat lezárják.

Nagyszabású munkák kezdődnek a legnagyobb nyári forgalom idején is. Augusztus közepén az M1-es Budapest felé vezető oldalán a 46. és 53. km-szelvények között újul meg az útburkolat.

Folytatódik a hídfelújítási program is, ennek keretében összesen hat hidat újítanak meg az M1-es és az M3-as autópályán. Ezen kívül három csomóponton is félpályás útlezárások várhatóak az M1-M7 közös szakaszán, az M0-ás és az 1-es csomópontjánál, illetve az M3-as Szentmihályi úti szakaszánál is.

Jó hír lehet, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíj idején komolyabb forgalomlassító munkákat nem terveznek az autópályákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik