Élet-Stílus

Jövő szombaton nyílik a Pesti Montmartre

Munkácsy-díjas festők, amatőr művészek és belvárosi iskolások közösen alkotnak a nagycsaládosokért a Szabadság téren május 27-én. A Pesti Montmartre elnevezésű rendezvény 11-kor kezdődik és a délután négy órakor tartandó árveréssel ér véget. A sajátos művészeti performance a Belvárosi Nyári Fesztivál keretében valósul meg.

A szervezők a „profik” mellett várják mindazokat, akik meg szeretnék mutatni, hogy ők is tudnak úgy festeni, mint az „igazi nagyok”, ezért meghívták maguk közé a kerület iskolásait is. A lelkes „amatőrökkel” együtt elismert művészeink a szabadban festik meg képeiket, miközben bárki elbeszélgethet velük, ellesheti titkaikat, vagy akár bele is szólhat az alkotók munkájába. A szervezők szerint ezen a napon a Pesti Montmartre elnevezésű happeningen mindent lehet. A lényeg az, hogy mindenki teret adjon a benne szunnyadó alkotó szabadságnak. Az elkészült alkotásokat 16 órakor el is árverezik, amelynek bevételét a hatnál több gyermeket nevelő családok javára, illetve az enyhén sérült gyermekeket nevelő Kormos István általános iskola művészeti képzésére ajánlják fel.

Steiner Pál a kerület polgármestere elmondta: az V. kerületben három olyan család él, akik hat vagy több gyermeket nevelnek. Az általuk képviselt családi értékek sokak számára példaértékűek lehetnek, ám gyakorta ezek a családok szorulnak leginkább anyagi támogatásra. Belváros-Lipótvárosban különösen figyelnek a nagycsaládosok segítésére, idén kilencven nagycsaládot támogatott valamilyen módon az önkormányzat. Ezért is örültünk annak, hogy éppen kerületekben kívánnak híres festőink a művészet erejével demonstrálni a sokgyermekes családok és a sérült gyermekek mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik