Élet-Stílus

iBook helyett MacBook

Az Apple bemutatta a teljesen új MacBook változatot, az első Intel Core Duo processzorra épülő mobil számítógépet az otthoni és oktatási felhasználók számára.

“Az Apple februárban kezdte meg mobil számítógépeiben az áttérést az Intel Core Duo processzorokra a 15″-es MacBook Pro modellel, és 90 nap múlva a folyamat már le is zárul a teljesen új MacBook változattal“ – mondta Philip Schiller az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke.

A MacBook 13″-es képernyőt, valamint a legutolsó iBook G4 modelleknél ötször, a 12″-es PowerBook G4 modelleknél négyszer nagyobb számítási teljesítményt kínál. A megnövelt teljesítményű 15″-es és az eddigieknél kedvezőbb árú 17″-es csúcsmodell MacBook Pro változatokkal együtt az új MacBook modell teljessé teszi az Apple Intel-alapú mobil számítógép kínálatát és kiváltja a korábbi iBook G4 és a 12″-es PowerBook G4 modelleket.

Az Apple teljes mobil termékcsaládja így már Intel Core Duo processzorokat tartalmaz, valamint beépített iSight kamerát a videó-konferenciák számára, kétmonitoros támogatást nyújtó DVI kaput, optikai digitális hang be- és kimenetet, Gigabit Ethernet csatolót, a merevlemezt védő mozgásérzékelőt, pörgetésre is alkalmas ujjkövetőt és mágneses tápegység-csatlakozót.

A kedvező árfekvésű, új MacBook termékcsalád három modellváltozatot ölel át, 1,83 és 2,0 GHz órajellel, fehér vagy fekete kecses készülékházba építve. Az új MacBook közel 20 százalékkal vékonyabb az iBook G4 modelleknél, és szélesvásznú, 13″-es képernyőt tartalmaz, melynek natív felbontása 1280 x 800 képpont. Minden új MacBook modellbe iSight videó-kamera is beépítésre kerül, mely segítségével a Mac OS X operációs rendszer szerves részét képző iChat AV szoftverrel mindennél egyszerűbben lehet videó-konferenciát kialakítani.

Az új MacBook előre telepítve tartalmazza az iLife ’06 digitális-életstílus programcsomagot, melynek komponensei segítenek a digitális anyagok (filmek, zenék, fényképek) készítésében, publikálásában, rendszerezésében, a .Mac szolgáltatásnak és az iWeb szerkesztőnek köszönhetően már akár az Interneten keresztül is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik