Élet-Stílus

Sikeres mobiltelevíziós próbaüzem

admin
admin

2006. 05. 17. 13:44

A sevillai DVB-H-próbaüzem sikert aratott a felhasználók körében, a tesztben részt vevők 80 százaléka ajánlaná másnak is a mobiltelevíziós szolgáltatást.

Az Abertis Telecom, a Nokia, és a Vodafone España beszámolt a városban 2005. december 16-án indult mobiltelevíziós próbaüzem első eredményeiről. A próbaüzem során a mobiltelefonon nézhető digitális televíziót tesztelték, és DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld; digitális videoanyagok sugárzása kézikészülékekre) technológiát alkalmaztak.

A próbaüzemben 300 felhasználó vett részt, akik 14 helyi televíziócsatorna, többek között az Antena 3 TV, a Net TV, a Sogecable, a Telecinco, az RTVA (Canal Sur), az RTVE, az RTVV (Canal Nou), és a Veo TV műsorát nézhették.

A próbaüzem legfontosabb tanulsága, hogy a résztvevők 72,8 százalékát nagyon érdekli a mobiltelevízió. A résztvevők naponta átlagosan 35 percig használták a szolgáltatást, míg a hétvégén 37 percig nézték a mobiltévét.

Itt is a sorozatok a menők

A tesztelők körében legnépszerűbb tévéprogramok a hírek, a sorozatok, és a magazinműsorok voltak. A hagyományos, földi sugárzású televíziók esetében a legnépszerűbb programok a filmek, a sportprogramok és a dokumentumfilmek.

A mobilitás, a rendelkezésre álló idő kihasználása és a hírek vagy a kedvenc programok gyors elérése az a három faktor, amely a legfontosabb szerepet játszotta a tízből nyolc felhasználó szerint „nagyon egyszerűen” használható szolgáltatás sikerében.

A DVB-H-technológia a földi sugárzású digitális televízióadást alakítja át úgy, hogy az a mobiltelefonok adottságaihoz igazodva a menet közben használt készülékeken is élvezhető legyen. A DVB-H-adás például kis kijelzőn is követhető, és energiaigénye alacsony.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.