Élet-Stílus

Kurányi nélkül a Nationalelf

Jürgen Klinsmann ígéretéhez híven az utolsó pillanatban hirdette ki a 23-fős vb-keretet. A fiatal szövetségi kapitány jó néhány döntése parázs vitákat fog kiváltani.

Klinsmann ugyanis nem jelölte a keretbe Kevin Kuranyi-t, helyét a csatársorban Mike Hanke veszi át, aki azonban nem szerepelhet az első két mérkőzésen, mivel a tavalyi Konföderációs Kupán piros lapot kapott. Egy olyan játékos is lehetőséget kap majd a Nationalelfben, aki korábban még egy alkalommal sem húzhatta fel a címeres mezt: David Odonkor. A Borussia Dortmund játékosa idáig csak a korosztályos válogatottakban szerepelt.

A német csapatnak mindig is problémái voltak a csatárposzton, hiszen Miroslav Klose kivételével nincsen igazán klasszis támadója. A Werder Bremen gólzsákja mögött Kuranyi számított a második számú német csatárnak annak ellenére, hogy idén nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt. Ennek fényében nem kis meglepetés, hogy Kurányi nem lesz ott a tornán.

A csapatkapitányi karszalagot az a Michael Ballack viselheti majd, aki hároméves szerződést kötött a Chelsea-vel. A 29 éves középpályás hat év után hagyja el a Bayern Münchent, amellyel három bajnoki címet szerzett. A londoni klub nem fizet a német válogatott csapatkapitányért, mivel a futballista szerződése lejár a bajoroknál, így ingyen kerül a szigetországi együtteshez.

A keret prezentációjakor Klinsmann megerősítette korábbi célkitűzését: „Háromszoros világbajnokként a hazai szervezésű tornán csakis a végső győzelem lehet a cél.” – mondta a szövetségi kapitány.

A keret:
Kapusok: Jens Lehmann (Arsenal/ENG), Oliver Kahn (Bayern Munich) Timo Hildebrand (VfB Stuttgart).
Védők: Arne Friedrich (Hertha Berlin), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Monchengladbach), Per Mertesacker (Hannover), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Munich), Jens Nowotny (Bayer Leverkusen)
Középpályások: Michael Ballack (Chelsea), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Tim Borowski (Werder Bremen), Torsten Frings (Werder Bremen), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), David Odonkor (Borussia Dortmund)
Támadók: Miroslav Klose (Werder Bremen), Lukas Podolski (FC Cologne), Mike Hanke (VfL Wolfsburg), Oliver Neuville (Borussia Monchengladbach), Gerald Asamoah (Schalke 04)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik