Élet-Stílus

Dudek nélkül a lengyelek

Pawel Janas szövetségi kapitány nem nevezte a világbajnokságra utazó keretbe a Liverpool kapusát. De nem ez az egyetlen meglepetés a keretben.

Annak ellenére, hogy még májusban jelölte a tréner egy barátságos mérkőzésre Litvánia ellen, az egykori Feyenoord-alkalmazott azért csúszott ki a keretből, mert a Liverpoolnál a szezon nagy részében csak második ember volt Jose Reina mögött. A spanyol hálóőr mellesleg ott lesz a németországi tornán.

Dudek egy rendkívülien jól képzett kapus, de idén csak nagyon kevés meccset játszott, ezért olyanoknak szavaztam bizalmat, akik klubszinten is rendszeresen bizonyítottak – nyilatkozta Janas a Polstar TV-nek.

A Legia Varsó kapusa, Lukasz Fabianski, a Celtic-ben szereplő Artur Boruc és Gera Zoltán csapatából, a West Bromwich Albionból ismert Tomasz Kuszczak védheti majd a lengyelek hálóját.

Szintén nem lesz ott Németországban Tomasz Frankowski, annak ellenére, hogy ő volt a selejtezők során a lengyelek legeredményesebb csatára. A csapat egykori kapitánya, Tomasz Klos is lemaradt. Ezek a játékosok kulcsszerepet vállaltak a kvalifikáció során, de a selejtezőknek már egy éve vége – mondta a szövetségi kapitány.

A lengyelek az A csoportban a házigazda németekkel Ecuadorral és Costa Ricával küzdenek a két továbbjutó hely kiharcolásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik