Élet-Stílus

Morientes kimaradt a keretből

A FIFA már jó előre jelezte, hogy a szövetségi kapitányoknak május 15-ig meg kell nevezniük a keretet, amellyel Németországba utaznak. Luis Aragones számos kollegájához hasonlóan az utolsó napig várt ezzel.

A 23-fős keret végigböngészése során tulajdonképpen csak egy nagy meglepetés olvasható. Nem utazik Németországba Fernando Morientes, a Liverpool csatára. A spanyol támadó a Premier League-be nem igazán tudott beilleszkedni, és a klub menedzsere is rendre csak a kispadon szerepeltette. Ráadásul a kevés adódó lehetőséget sem igazán tudta kihasználni Morientes, aki a korábbi években már számtalan alkalommal bizonyította, hogy életveszélyes a kapu előtt.

A korábban bejelentett bő kerethez képest lemarad a vb-ról a Deportivo la Coruna és a Villareal védője, Joan Capdevila illetve Javi Venta, és nem lesz ott Ruben Baraja sem, aki a Valencia kezdő tizenegyéből kihagyhatatlan.

A keret:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Jose Reina (Liverpool), Santiago Canizares (Valencia)
Védők: Carles Puyol (Barcelona), Michel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Asier Del Horno (Chelsea), Antonio Lopez (Atletico Madrid), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Juanito Gutierrez (Real Betis)
Középpályások: David Albelda (Valencia), Xabi Alonso (Liverpool), Joaquin Sanchez (Real Betis), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi Hernandez (Barcelona), Marcos Senna (Villarreal)
Támadók: Jose Antonio Reyes (Arsenal), David Villa (Valencia), Fernando Torres (Atletico Madrid), Raul Gonzalez (Real Madrid), Luis Garcia (Liverpool)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik