Élet-Stílus

Álláskeresés mobiltelefonnal

Nem kell számítógép és internet ahhoz, hogy az álláskeresők elérjék az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, az egész országra vonatkozó állás- és képzési ajánlatait, ez mobiltelefonról is lehetséges.

A www.afsz.hu címen az álláskeresőknek címszó alatt az állásajánlatok menüpontban található a WAP portál almenüpontban a WAP-os álláskeresésről szóló részletes ismertető. Aki tehát nem rendelkezik számítógéppel, internettel, a helyi munkaügyi kirendeltségen vagy más internetes hozzáférési helyen először ennek alapján tájékozódhat a WAP-os álláskeresés lehetőségeiről. Ezt követően már a mobiltelefonjáról bárhonnan nyomon követheti az országos állás- és képzési ajánlatokat.

A tájékoztatóban szó van arról, hogy mobil-szolgáltatónként milyen formában és díjszabásért lehet használni a WAP-os szolgáltatást. A szolgálat portáljáról közvetlenül elérhetők az egyes mobilcégek erre vonatkozó tájékoztatói. Az ismertető szerint az álláskeresőnek a WAP segítségével elsőként ki kell választania a számára elfogadható megyét, körzetet, majd ezt követően adhatja meg iskolai végzettségét és fizetési igényét a felkínált lehetőségek között választva.

Minden válasz után zárójelben megjelenik, hogy az adott igényre mennyi álláshely található a regisztrációban. Ezt követően a megadott feltételek szerinti állások listája érhető el. Az egyes munkaköröknél lehívható a munkakör megnevezése, a várható kereset, a szükséges iskolai végzettség, szakképesítés, a munkavégzés helye, a munkáltató neve, telefonszáma, illetve ha van, akkor az adott munkakörre szóló megjegyzés.

A képzési lehetőségek listája hasonló módon hívható le, végül a képzésre történő jelentkezést is felkínálja a WAP-on is elérhető szolgáltatás. Ezek a szolgáltatások korábban csak a kirendeltségeken, kihelyezett információs helyeken személyesen, vagy az internet kapcsolattal lehetett elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik