Élet-Stílus

Tehenek jönnek Budapestre

admin
admin

2006. 05. 11. 12:58

A CowParade életnagyságú szobrainak díszítése megkezdődött: több ismert művész mellett sok fiatal, pályakezdő képzőművész és grafikus is már műteremben dolgozik a nyáron Budapest utcáin látható teheneken.

A kiállítás során életnagyságú, üvegszálas tehénformák szolgálnak alapul a pályázó művészeknek, amelyeket kedvükre alakíthatnak, felhasználhatnak saját műveik megalkotásához. A látványos szobortervek közül elsőként az egyik legismertebb hazai alkotó, El Kazovszkij kompozíciója készült el, de megkezdte a munkát több nagynevű művész is, többek között Hencze Tamás, Koncz András és Szilágyi Sándor is.

A köztereken júniustól augusztusig parádézó alkotásokat a nagyközönség mellett szakértők is elbírálják: Néray Katalin, a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója, Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója és Szoboszlai János, az acb Kortárs Művészeti Galéria vezetője alkotja majd az ítészek bizottságát.

A közönségszavazás és a szakértői bírálat alapján leginkább kiemelkedő 10 szobor alkotója a nyár végén különleges kiállításon kaphat újabb bemutatkozási lehetőséget.

A „tehén évének” őszi záróeseményeként az alkotásokat a Kieselbach Galériában árverésre bocsátják, és a befolyó összegből a Mosolyország és a Bátor Tábor gyermekalapítványt támogatják.

„A CowParade zseniális eszköz ahhoz, hogy a város polgáraihoz a szó szoros értelmében testközelbe kerüljön a kortárs képzőművészet. A CowParade kiállítások eddig a világ számos pontján sok tízmillió embernek nyújtottak műélvezetet, és arra számítunk, hogy ez a tömeg Budapesten is milliókkal bővül majd.” – mondta dr. Iványi Brigitta, a CowParade Budapest művészeti vezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.