Élet-Stílus

Külföldi nyelvtanulás

admin
admin

2006. 05. 11. 10:23

A Hallgatói Információs Központ az Ausztrál Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségével valamint a Kanadai Nagykövetséggel közösen rendezte meg az Ausztál-Kanadai Oktatási Napot.

Ausztrál kiállító: TAFE South Australia www.tafe.sa.edu.au – angol és szakmai kurzusokat szervez Dél-Ausztráliában. A kanadai: Study Canada www.studyincanada.com. Emellett a két külföldi intézmény mellett manapság gombamód szaporodnak azok a magyar nyelvi utazásszervező cégek, melyek különféle tanulmányi utakat szerveznek.

A külföldi nyelvtanfolyamok kétségtelenül a nyelvtanulás egyik leghatékonyabb formáját képviselik, de van néhány igazán fontos dolog, amikről nem szabad megfeledkezni a nyelvi utaztató cég kiválasztásakor. A cégnek rendelkeznie kell a szükséges utaztatási engedélyekkel (hogy elkerüljünk olyan kellemetlenségeket, mint pl. az esetleges határról való visszafordítás), ugyanakkor mindig érdemes a külföldi partnerintézményekről is a lehető legtöbb információt beszerezni (azok minőségi bizonyítványa után érdeklődni), nehogy kiderüljön, hogy a partnerintézmény nem minősített oktatási centrum. A nyelvtanfolyamok kiválasztásakor sose felejtsünk el rákérdezni a tanórák hosszára (45 és 60 perces órákat is kínálnak az egyes intézmények), illetve a tanfolyam óraszámára.

Az anyanyelvi közegben eltöltött legalább 10 napos ott tartózkodás a korábban elsajátított tudásra építve mindenkinek segít abban, hogy kommunikációs készsége jelentősen javuljon, kiejtésével, beszédértésével párhuzamosan. Hosszabb, azaz legalább 4 hetes, külföldi tanfolyamok résztvevői pedig már nyelvismeretük ugrásszerű, valóban látványos fejlődésére számíthatnak minden nyelvi készség szintjén. Mindenkinek javasolható azonban, hogy kerülje el a csoportos kiutazást, hiszen ebben az esetben a tanulók a kint töltött idő jelentős részében nincsenek ráutalva a célnyelv használatára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.