Élet-Stílus

Kalou nem lesz holland

Elutasította a rotterdami civil bíróság az elefántcsontparti futballista, Salomon Kalou állampolgársági igényéről szóló fellebbezését. Ezzel biztossá vált, hogy a Feyenoord csatára nem lép pályára a németországi vb-n Hollandia színeiben.












Kalou nem lesz holland 1



Kalou nem lesz holland 2
Kalou nem lesz holland 3

Rita Verdonk, bevándorlási miniszter korábban azzal az indokkal utasította vissza a játékos kérelmét, hogy Kalou nem felelt meg az állampolgársági kritériumoknak, és nem ment át sem a holland nyelvi, sem a kulturális vizsgákon. Kalou kérelmét azért utasította el a bíróság, mivel bizonyítottnak látta, hogy a játékos továbbra sem felel meg a kívánalmaknak.

Ugyanakkor Marco van Basten, a válogatott szövetségi kapitánya igéretet tett arra, ha Kalou megkapja az állampolgárságot, akkor meghívja őt a csapatba. “Most az Európa-bajnokság selejtezőire kell koncentrálnia, bár megértem, hogy nagyon szomorú, mivel rosszul végződött számára ez a másfél éves történet” – nyilatkozta a Feyenoord honlapján Marco van Basten.

Érdekesség, hogy amennyiben Kalou megkapta volna az állampolgárságot, úgy saját bátyja, Bonaventura Kalou ellen kellett volna pályára lépnie a június 16-i, stuttgarti csoportmeccsen, mivel Bonaventura Kalou továbbra is Elefántcsontpart színeiben játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik