Élet-Stílus

Foci-vb: már csak harmincat kell aludni

Harminc nap múlva veszi kezdetét a németországi labdarúgó-világbajnokság. A csapatok már lázasan készülnek a tornára, akárcsak a FigyelőNet.

Egy hónap múlva vége a várakozásnak. Június 9-én hatkor a müncheni Allianz Arénában elkezdődik a világbajnokság: a házigazda németek Costa Ricával csapnak össze. A csoportkör június 23-ig tart, addig naponta három meccsel kényeztetik el a foci szerelmeseit a 32 ország képviselői. Az egyenes kieséses rendszerben már egyre kevesebb találkozóra kerül sor, és végül a torna csúcspontjaként július 9-én világbajnokot avatnak Berlinben.

A szövetségi kapitányok még nem hozták nyilvánosságra, hogy mely játékosokat viszik magukkal Németországba, és erre sok idejük már nincs is. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség rendelete szerint május 15-ig minden edzőnek keretet kell hirdetnie. Nagy meglepetések azonban már nem várhatóak. Egy-egy komolyabb sérülés persze keresztülhúzhatja a csapatok számításait, és boríthat gyászba egy egész országot. Az olasz sajtóban napokon keresztül csak Tottiról lehetett olvasni, miután tavasszal egy bajnoki meccsen lesérült. Egy egész ország könnyebbült meg, amikor kiderült, hogy nincs veszélyben a középpályás szereplése. A pár hónappal korábbihoz hasonló a helyzet jelenleg Angliában, miután a csapat fiatal reménysége, Wayne Rooney eltörte a lábközépcsontját.

Az FN is készül

A FigyelőNet oldalain is kiemelten szerepel majd a labdarúgó-vb. A torna kezdete előtt a legfrissebb hírek, összefoglalók lesznek olvashatók a weblapon rengeteg képanyaggal, galériákkal. Június 9. után mindez kiegészül a mérkőzések beharangozásával (keret, taktika), élőközvetítésével és a visszhangok összegyűjtésével.

Az aktuális hírek mellett az olvasók átböngészhetik kedvenc csapatuk keretét, olvashatnak a sztárokról, edzőkről, illetve az eddigi szereplésekről. A meccsek helyszíneiről is részletesen olvashatnak az érdeklődök, és a Németországban izgulóknak pedig programot ajánlunk azokra a napokra, amikor nem a stadionban vagy egy képernyő előtt ülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik