Élet-Stílus

Ballack: nem kizárt a korai búcsú

A német válogatott legnagyobb sztárja szerint rengeteg fiatal játékos fog játszani a német csapatban, amely emiatt meglepetést is okozhat, de az sem kizárt, hogy rövid időn után kiesik a házigazda.

A minimális cél a negyed- vagy az elődöntő elérése – nyilatkozta a SportBild-nek Jürgen Klinsmann csapatának a kapitánya. Az edző ezzel szemben sokkal optimistább, és már hónapokkal ez előtt bejelentette, hogy hazai pályán végső győzelemre kell törekedni.

Az elmúlt tornákhoz képest valóban meglehetősen tapasztalatlan kerettel vág majd neki a vb-nek a német csapat. Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm és Robert Huth a húszas éveikben járnak, és Ballack a maga 29 évével már szinte veteránnak számít. „Számos játékos még igen fiatal, és sokat kell tanulniuk. Jó néhányan az U21-es csapatban is szerepelhetnének, és ez a véleményem szerint sok mindent elárul.” – mondta a Bayern München középpályása, aki a következő szezontól minden valószínűség szerint a Chelsea csapatában játszik.

A Nationalelf a torna házigazdájaként nyitja meg június 9-én Costa Rica ellen a világbajnokságot. A csoportkörben még Lengyelország és Ecuador vár Klinsmannékra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik