Élet-Stílus

Barthez az első számú kapus

A Le Parisien című lap értesülése szerint eldőlt, hogy Fabien Barthez lesz a francia válogatott elsőszámú kapusa a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon.

Az Olympique Marseille 34 éves hálóőre a bajnok Olympique Lyon portását, a 33 esztendős Gregory Coupet-t “győzte le”. Az újság úgy tudja, hogy Raymond Domenech szövetségi kapitány Bruno Martini kapusedző javaslatára döntött Barthez mellett. Bár a tar kapus csak átlagos teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, korábban óriási érdemeket szerzett a franciák 1998-as világ- és 2000-es Európa-bajnoki győzelmében és a két szakember úgy ítélte meg, hogy a nagy tornákon szerzett rutin többet ér a pillanatnyi formánál.

Coupet akkor kapott lehetőséget a nemzeti együttesben, amikor Barthezt a játékvezető leköpése miatt fél évre eltiltották a válogatott meccsektől. Érdekesség, hogy a francia élvonalbeli futballisták 69 százaléka arra voksolt, hogy Coupet álljon a kapuban a vb-n. Domenech a lap értesüléseit nem kívánta kommentálni, csak annyit jegyzett meg, hogy hivatalos keretek között kívánja bejelenteni döntését a kapuskérdés eldöntéséről, ennek időpontjáról azonban nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik