Élet-Stílus

Zombik támadtak egy seattle-i kórházat

A lefülelt hacker beismerte, hogy ő bénította meg a seattle-i kórház számítógépeit, botnet hálózata segítségével.

Egy kaliforniai hacker elismerte, hogy számítógépes hálózatokat bénított meg olyan kémprogramok segítségével, amelyek nagy mennyiségű kéretlen reklámmal bombázták a megcélzott rendszereket. A kártékony programok által megfertőzött gépeket egy Zombi-PC hálózatba szervezve, további támadásokat indított különböző további célpontok ellen.

Christopher Maxwell bevallotta azt is, hogy 2005-ben még az USA katonai rendszereibe is bejutott, ahol a szintén jelentős károkat okozott.

A hacker tárgyalásán született vádalku szerint Maxwell mintegy 252 ezer dollár kártérítést fizet a támadás fő célpontjának a seattle-i Northwest Kórháznak. A vádlott a támadásokat két fiatalkorú társával követte el, akik gyakorlatilag komolyabb büntetésre nem számíthatnak, ellenben Maxwellel, aki akár 15 évet is kaphat. A támadások célja egyértelműen a pénzszerzés volt. Több szakértő felvetette a tárgyaláson, hogy elképzelhető az is, hogy a pénzbüntetés sokszorosát kereshették az elkövetők a jól felépített Zombi-PC hálózatok kéretlen reklámözönének segítségével.

Maxwell a tárgyaláson többször kifejtette, hogy csak olyan rendszerbe tudtak behatolni, amely védelme a megfelelő szint alatti volt. Elgondolkodtató, hogy a többször is nagy publicitást kapott amerikai internetes védelmi tervek ilyenkor miért is nem működnek tökéletesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik