Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 26
A szövetség elnöke:Hermes Navarro
Web: http://www.fedefutbol.com/
A szövetség alapítása: 1921
FIFA-tagság: 1921 óta

Eddigi vb szereplések:
1990 nyolcaddöntő
2002 csoportkör

Az egyik leggyengébb csoportba sorsolták a Costa Rica-i válogatottat, de a tovább jutásuk ennek ellenére korántsem biztos. Nem sokat hallani ugyanis a csapat egyetlen a nemzetközi porondon is ismert játékosáról, Paolo Wachopéról.


A Costa-Rica-i gárda abban reménykedik, hogy sikerül az ország történetének eddigi legjobb, 16 évvel ez előtti eredményét megismételni, amikor túlélték a csoportkört. A Svédország elleni sorsdöntő mérkőzésen egy bizonyos Alexander Guimaraes adta a gólpasszt, és most az akkori játékos szövetségi kapitányként készül bravúrra. Négy évvel ezelőtt csak egy hajszálnyi hiányzott ahhoz, hogy másodszor is nyolcaddöntőt játsszon a csapat. Rosszabb volt azonban a gólarányuk, és a csoportból a törökök mentek tovább.

A CONCACAF selejtezők során nem kellett hasonló számolgatásokra hagyatkozni. A csapat Mexikó és Egyesült Államok mögött magabiztosan – 10 mérkőzésen 16 pont – megszerezte a harmadik helyet. Az utóbbi időben két alkalommal is olyan eredményt értek el, amire felkapták az emberek a fejüket. A már említett selejtezők során hármat pakoltak be az amerikaiaknak (3-0). Nem sokkal később pedig barátságos meccsen kis híján megverték Franciaországot. A galloknak csak az utolsó pillanatokban sikerült megfordítaniuk a mérkőzést (2-3). Talán sikerült volna a győzelem is, ha akkor játszik Paolo Wanchope, a Costa Rica-i csapat egyetlen nagy sztárja. Sok függ a 29 éves játékostól, aki már egy ideje bejelentette, hogy a németországi tornát követően visszavonul a válogatottból. Korábban a Manchester Citynél, a West Ham Unitednél és a Malagánál játszott, de manapság a katari bajnokcsapatban, az Al-Gharrafában ontja a gólokat. A válogatottban sem fukarkodik velük: 67 meccsen már 43-szor betalált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik