Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 19
A szövetség elnöke: Gerhard Mayer-Vorfelder
Web: http://www.dfb.de/
A szövetség alapítása: 1900
FIFA-tagság: 1904 óta

Eddigi szereplés:
1934 harmadik hely
1938 nyolcaddöntő
1954 világbajnok
1958 negyedik
1962 negyeddöntő
1966 döntő
1970 harmadik
1974 világbajnok
1978 második csoportkör
1982 döntő
1986 döntő
1990 világbajnok
1994 negyeddöntő
1998 negyeddöntő
2002 döntő

A német csapatnak nem kellett selejtezőket játszania, hiszen házigazdaként automatikus résztvevője a világbajnokságnak. Ennek talán örülnek is a németek, hiszen a válogatott a jelenlegi játékerejét nézve korántsem biztos, hogy tovább jutott volna valamelyik keményebb csoportból.
A várakozások nagyok a Nationalelffel szemben, már csak azért is, hiszen a hazai közönség biztatása mellett játszhatják a meccseiket. Jürgen Klinsmann ugyan kijelentette, hogy a cél a vb-cím, de ezt talán még ő sem gondolja komolyan. A honfitársai már sokkal borúlátóbbak, és a lakosság elenyésző része számít arra, hogy akár a döntőig elmehetnek.

Az elmúlt években a Jürgen Klinsmann irányította gárda nem tudott egyetlen egy élcsapatot sem megverni, kivéve a Konföderációs Kupán, ahol Mexikót hosszabbításban sikerült legyőzni. Ám nem hogy a nagycsapatok, de még a focitörpékkel szemben is be-becsúszott egy-két váratlan eredmény. A nem éppen acélos magyaroktól például 2-0-ra kikapott a Nationalelf és a szlovákok ellen is egy vereségbe futott bele a csapat. Legutóbb ugyan az Egyesült Államok válogatottját győzték le 4-1-re, de a játék ennél sokkal szorosabb volt. Ezt megelőzően pedig az olasz nemzeti tizenegy oktatta Ballackékat. Úgy kaptak egy négyest – közben egy gólt azért találtak – hogy a meccs folyamán esélyük sem volt a fordításra.

Természetesen leírni azért nem szabad a németeket, hiszen a csoportkör során tankolhatnak egy kis önbizalmat a viszonylag gyengébb játékerőt képviselő ellenfeleikkel szemben, és ha az egyenes kieséses rendszerben minden játékos jó napot fog ki, akkor a német akaraterő sokat segíthet. Ennek ellenére a szakértők egyetértenek abban, hogy már egy esetleges négy közé jutás is kisebb csodával érne fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik