Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 34
A szövetség elnöke: Bin Fahad Bin Abdulaziz
Web: http://www.saff.com.sa/ara_pages/ar_home.asp
A szövetség alapítása: 1959
FIFA-tagság: 1959 óta

Eddigi szereplések:
1994 nyolcaddöntő
1998 csoportkör
2002 csoportkör

A szaúdi válogatott abban bízik, meg tudja ismételni a 1994-es bravúrját, amikor egy igen erős csoportból – Hollandia, Marokkó és Belgium – továbbjutott. Akkor a svédek a nyolcaddöntőben túl nagy falatnak bizonyultak, ám biztosan sokan emlékeznek még Owairan bombagóljára, amellyel a csoportkörben Belgiumot verték. A találatot később a torna legszebbjének választották.

A szaúdiak ezúttal is magabiztosan jutottak ki a világbajnokságra, hiszen ellenfeleikkel szemben van pénz a futballra. Hat találkozójukból négyet megnyertek, és mindössze egy gólt kaptak még az első fordulóban Üzbegisztántól. Ennek ellenére feltehetőleg nem sok babér terem majd a közel-keleti válogatottnak, főleg ha azt nézzük, hogy a legutóbbi tornán 0-12-es gólaránnyal kellett búcsúzniuk a vb-től.

Paqueta is tisztában van azzal, hogy a csoport toronymagas esélyese a spanyol csapat, de bízik abban, hogy Tunézia illetve a vb-újonc Ukrajnával szemben be tudják bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottak ki Németországba. Feltehetőleg azonban csak a semmire sem jó harmadik helyért fognak nagy csatát vívni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik