Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 35
A szövetség elnöke: Ralph Zloczower
Web: http://www.football.ch/
A szövetség alapítása: 1895
FIFA-tagság: 1904 óta

Eddigi szereplések:
1934 negyeddöntő
1938 negyeddöntő
1950 csoportkör
1954 negyeddöntő
1962 csoportkör
1966 csoportkör
1994 nyolcaddöntő

A gárda a legszorosabban végző európai csoportból, Franciaország mögött jutott ki a világbajnokságra. Bár a kvalifikációhoz kellett egy kis gall segítség is, jobb gólaránnyal végül megelőzték az izraeli válogatottat, és pótselejtezőt vívhattak. Itt ugyan a sokkal esélyesebbnek tartott törökökkel kerültek össze, de egy felejthetetlen összecsapáson, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal továbbmentek. Az isztambuli visszavágó után verekedésről lehetett hallani, amelynek következményeként több török játékost és Benjamin Huggelt is eltiltották, utóbbit hat mérkőzésre.

A fiatal csapat gyors, technikás és taktikailag képzett játékosokból áll. Főleg a balszélső, Ludovic Magnin lehet veszélyes az ellenfelekre, de a hátvédsorban az Arsenal fiatal felfedezettje, Phillippe Senderos si kemény próba elé állíthatja a csatárokat. Ugyanakkor a fiatal gárda kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és hajlamosak bepánikolni is. Isztambulba 3-0-s előnyt szórakoztak el, végül egy idegenben lőtt találat mentette meg őket. Emellett kapusuk, Pascal Zuberbühler sem éppen a legjobb a posztján.

Amennyiben azonban a csapat továbbjutna a nem túl nehéznek tűnő csoportból, úgy Kuhn meg tudná ismételni Roy Hodgson 1994-es sikerét. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a nem túl markáns arculatú csapat kicsit szenvedélyesebben játszon Németországban, mint ahogy azt tette az Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik