Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 32
A szövetség elnöke: Jacques Anouma
Web: http://www.fifci.com/
A szövetség alapítása: 1960
FIFA-tagság: 1960 óta

Eddigi vb-szereplések:
újonc

Az afrikai csapattól senki nem vár csodákat, ugyanis már az szenzációs eredmény, hogy történelmük során első alkalommal megmutathatják magukat a nagyvilágnak. Nincs miért aggódniuk, szabadon játszhatnak, hiszen senki sem számol velük. Épp ezzel a felszabadult játékkal okozhat meglepetést a rutinos Henri Michel által dirigált válogatott.

Az afrikai halálcsoportból jutott tovább Elefántcsontpart együttese, olyan ellenfelek mellett, mint Kamerun és Egyiptom. Ez már hatalmas teljesítmény, amelyben igen fontos szerep jutott a Chelsea életveszélyes támadójának, Didier Drogbának. Nemcsak klubcsapatánál, hanem a válogatottban is rendkívül gólerős a csatár, akit azonban helyzetbe kell hozni, ha a társak nem találják meg labdáikkal, akkor szinte teljesen el tud tűnni Drogba. Ha használható passzokat kap, akkor viszont nem sokszor hibázik. Ezt láthattuk az idei Afrika Kupán is, ahol egészen a döntőig menetelt a Michel-csapat, ott azonban a házigazda Egyiptom túl nagy falatnak bizonyult.

Nem lesz könnyű dolga az afrikai csapatnak: Argentína ellen kezdenek. Egy esetleges vereség után nehéz lesz ismét összekapniuk magukat a további csoportmeccsekre, de ha Drogba mellett a csapat többi sztárja – Kolo Touré (Arsenal), Aruna Dindane (RC Lens), Bonaventure Kalou (Paris St. Germain) és Kanga Akalé (AJ Auxerre) – is jól teljesít, akkor a továbbjutás egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik