Élet-Stílus

Szövetségi kapitány

Jakob Kuhn
Születési idő: 1943. október 12.
Születési hely: Zürich, Svájc

Jakob “Kobi” Kuhn kinevezése sokakat tiltakozásra késztetett. Tizenkét év óta ő volt az első svájci szövetségi kapitány hazája kispadján. Kuhn azonban az eredményeivel hamar elnémította a kritikusokat. Dirigálása alatt az ország fennállása során második alkalommal jutott ki nagyobb világeseményre. Előbb a 2004-es Európa-bajnokságra szereztek meghívót, most pedig a világbajnokságra harcolták ki magukat.


Kuhn már játékosként is igen sikeres volt. Halmozta a különböző trófeákat: hatszoros svájci bajnok, és ötször nyert kupát. A válogatottban is rendszeresen szerepelt, összesen 63 alkalommal húzta fel a svájci mezt.

A játékosi pályafutása végeztével Kuhn ificsapatoknál vállalt szerepet. Ezért is meglepetést okozott, amikor kinevezték a svájci válogatott élére, Enzo Trossero utódjának. Az argentin szakvezető irányítása alatt nem igazán ment a csapatnak, és Kuhnt korábban már felkérték, hogy segítse másodedzőként a szövetségi kapitányt. Ő ezt akkor visszautasította. 2001-ben azonban Trossero menesztése után elvállalta a feladatot. Azóta egy biztos alapokon álló, masszív csapatot sikerült összeraknia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik