Élet-Stílus

A szállodák is félpénzes napokat terveznek

Akárcsak a Torkos csütörtök című akcióknál az éttermek, most júniusra a szállodák hirdetnek féláras napokat, igaz, csak az üdülési csekkeseknek – írja a Népszabadság.

Az „Itthon otthon fél áron üdülési csekkel” címen meghirdetett program lényege, hogy az akcióba bekapcsolódó hotelek az általuk megjelölt napon vagy napokon 50 százalékot elengednek a szállásdíjból. Eddig több mint hetven szálloda jelezte, hogy részt vesz az akcióban, és várhatóan még több mint harminc csatlakozni fog, így a Magyarországon működő 687 szálloda közül minden hatodikban meg lehet majd szállni fél áron néhány napra, amely csak az üdülési csekkre érvényes.

A Népszabadság információi szerint tízmilliárd forint értékű érvényes üdülési csekket őrizgetnek beváltatlanul a tulajdonosok – csak az év első négy hónapjában 8,6 milliárd forintnyit vásároltak a cégek dolgozóiknak, illetve az üdülési alapítvány a rászorulóknak.

A sikeresnek bizonyult Torkos csütörtök akcióban részt vevő ötszáz étteremben tízezrek étkeztek fél áron. A szállodások félpénzes napjai mintegy ötezer szállodai ágyra és majdnem minden hatodik hotelre vonatkoznak, ami az éttermekénél jóval nagyobb lelkesedést jelez. A szállodások júniusi akciója után júliusban kétszáz hazai pincében kezdődik ingyenes borkóstoltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik