Élet-Stílus

A csapat sztárja: Ronaldinho

Ronaldinho
Születési idő
: 1980. március 21.
Születési hely: Porto Alegre
Magasság/súly: 180 cm/80 kg
Poszt: középpályás
Mezszám: 10
Válogatottság/gólok: 61/27
Klubja: FC Barcelona
Korábbi klubjai: Gremio Porto Alegre (1997-2001), Paris St Germain (2001-2003)
Első válogatott meccs: 1999. június 26. Lettország ellen.

A támadók közül több játékost is ki lehetne emelni, gondoljunk csak Adrianóra vagy éppen Ronaldóra, de talán még náluk is fontosabb szerep juthat a vb-n a világ jelenleg legjobb játékosának, az őket zseniális passzaival megtaláló Ronaldinhónak, aki előszeretettel fejezi be az akciókat saját maga is.

A rendkívüli képességeit a fiatal Ronaldinho futsalban illetve a strandokon csiszolta, és itt figyeltek fel rá először a Gremio vezetői. Azonnal leigazolták, és 1998-ben Libertadores-kupa döntőt játszott a csapattal, és egy évvel később már a válogatottba is behívták. A Copa Americán tette először le nemzetközi szinten a névjegyét. A tornán hat gólt szerzett, és oroszlánrésze volt abban, hogy a csapat megnyerte a tornát. Hamarosan olyan ajánlatot kapott Európából, amit nem tudott visszautasítani.

A PSG átcsábította az óceán másik oldalára. Itt is megmutatta zseniális játékát, de az edzővel többször is összeütközésbe került, mivel gyakran látogatta Párizs bárjait, és gyakran visszautazott szülőhazájába. Az öt éves szerződését nem is töltötte ki. 2002-ben a brazilok ismét világbajnokságot nyertek, és ismét Ronaldinho volt a csapat egyik kulcsfigurája.

A vb után bejelentkezett érte a Manchester United, de a francia klubbal nem tudtak megállapodni, és ekkor gyorsan lecsapott rá a Barcelona. Itt is hamar beilleszkedett, első évében még második volt a csapat, de egy év múlva már ők a bajnokok. 2004-ben az Év Játékosának választják, és tavaly ismét övé az elismerés. 2005 nyarán már ő a brazil válogatott kapitánya, és a Konföderációs Kupa döntőjében 4-1-re legázolják nagy riválisukat az idei vb másik nagy esélyesének tartott argentin tizenegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik