Élet-Stílus

A csapat sztárja: Luis Figo

Luis Figo
Születési idő: 1972. november 4.
Születési hely: Almada
Magasság/súly: 180 cm/75 kg
Poszt: középpályás
Mezszám: 7
Válogatottság/gólok: 115/31
Klubja: Internazionale
Korábbi klubjai: Sporting Lisszabon (1989-1995), Barcelona (1995-2000), Real Madrid (2000-2005)
Első válogatott meccs: 1991. október 11. Luxemburg ellen.

Az Internazionale veterán sztárja, Luis Figo a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság után ugyan lemondta a válogatottságot, ám később újra felvette a címeres mezt, hogy megsegítse a nemzeti tizenegyet. A portugál aranygeneráció kimagasló tagja ugyan már pályafutása vége felé jár, ám ennek ellenére még mindig rengeteget képes dolgozni együtteséért. A pálya bármely pontján fel tud tűnni, és remekül irányítja a többieket. Bár Decóval nincsenek éppen a legjobb viszonyban, az aranyéremre is esélyes portugálok nézeteltéréseiket képesek félretenni a világverseny idejére.

A Spanyol Kupagyőztes, Szuperkupa győztes és KEK- és Bajnokok Ligája-győztes és Aranylabdás Figóról csak szuperlatívuszokban lehet szólni, hiszen klubszinten már szinte mindent megnyert. A válogatottban azonban rendre elmaradnak az eredmények, a portugál gárda nem képes túllépni önmaga árnyékán. Hiába vannak a legjobb képességű játékosok a gárdában, az aranyérem rendre elmarad. Ennek ellenére sokáig menetelhetnek, hiszen könnyű csoportba kerültek a sorsoláskor, és Scolari képes remek csapatot összeállítani.

A 34 éves Figo a pályán remekül lát, nem véletlenül ő szokott a csapat irányítója lenni. Emellett kiválóan cselez, jól osztogat és a befejezéseknél sem esik kétségbe. Bár gyorsasága kicsit megkopott a madridi évek alatt, tapasztalatával kiválóan képes pótolni apróbb hiányosságait. Amennyiben a portugál együttes időben összeszokik, Figo akár még egész pályafutását is megkoronázhatja egy szép befejezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik