Élet-Stílus

A csapat sztárja: Hatem Trabelszi

Hatem Trabelszi
Születési idő: 1977. január 25.
Születési hely: Ariana, Tunézia
Magasság/súly: 179 cm/81 kg
Poszt: védő
Mezszám: 6
Válogatottság/gólok: 44/-
Klubja: Ajax Amszterdam
Korábbi klubjai: CS Sfaxien (1997-2001)
Első válogatott meccs: 1998. május 2. Grúzia ellen.

Az Ajax Amszterdam együttesében hétről-hétre megmutatja Hatem Trabelszi a holland bajnokságban és a nemzetközi porondon, hogy nem véletlenül tartják őt az afrikai csapat egyik legerősebb játékosának. Sokak szerint a vb után nem is fogja tudni megtartani az Ajax. Trabelszi szélsőként hívta fel magára a figyelmet, ám a későbbiekben a holland csapatnál már a védelem közepén kapott helyet. A széleken való felfutásokról továbbra sem mondott le, és az alapvonaltól beívelt labdái rendre komoly veszélyt jelentenek az ellenfelek kapuira.

Trabelszi 1977-ben látta meg a napvilágot, és focizni a CS Sfaxien csapatánál kezdett. Négy évig rúgta itt a labdát, egészen addig, amíg európai ügynökök fel nem figyeltek rá. 2001 júliusában igazolt az amszterdami gárdához, ahol rövid idő alatt állandó helyet harcolt ki magának a kezdő tizenegyben. Még ebben a szezonban bajnokságot illetve holland kupát nyert a csapattal. Első góljára ugyan elég sokat (2003. május) kellett várni, de a játéka annyira hasznos volt, hogy csak sérülések esetén nem szerepelt az Ajaxban. Ha a csapat bejutott, akkor a BL-ben is állandó kezdő volt. 2004-ben már azt rebesgették, hogy Arsene Wenger az Arsenalhoz csábítja, de az ügylet végül kútba esett. Ebben az évben pereskedett a klubjával. Trabelsi azt állította, hogy nincsen érvényes szerződése, de az Ajax érveit látta a bíróság meggyőzőbbnek, amelyek szerint 2006-ig elkötelezte magát a hátvéd.

Eközben természetesen hazájának a válogatottjában is egyre nagyobb szerepet kap. Gólt ugyan még nem lőtt, de a játéka rendkívülien hasznos, és a beadásaiból a társak már nem egyszer betaláltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik