Élet-Stílus

Intel: fel kell zárkóztatni a fejlődő országokat

A World Ahead Program keretén belül az elkövetkezendő öt évben az Intel számítógépeket, szélessávú, vezeték nélküli internetet és megfelelő oktatást biztosít a fejlődő világ lakói számára.

Az Intel Corporation több mint 1 milliárd dollárt fog invesztálni egy olyan programba, amely a világ fejlődő régióinak segítését szolgálja. Az Intel lehetőséget biztosítana arra, hogy az emberek széles körben rendelkezzenek számítógéppel, internet-hozzáféréssel és -tartalmakkal. Ezen célkitűzésbe tartozik az a fejlesztés, amely egy olcsó, helyi igényeket kielégítő PC előállítására irányul.

Szorosan kapcsolódik az előbbi célhoz a szélessávú, vezeték nélküli internettecnológiák terjesztése. A tervek harmadik pillére az oktatás. A “World Ahead Program” 5 éven belül egymilliárd emberhez kívánja eljuttatni a szélessávú, vezeték nélküli internetet, és több mint 10 millió tanár továbbképzését támogatja, hogy a technológia az oktatás részévé váljon.

Amíg a PC-k megfizethetősége érzékeny pont, a World Ahead Program a költségek figyelembevétele mellett mindig a helyi igényekre szabott rendszereket fejleszt, hangsúlyt fektetve a tartós internet-hozzáférésre és a minőségi oktatásra, amely jelentős fejlődést hozhat az emberek életében – mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója.

A fejlődő régiók lakóinak igényeihez kialakított olcsó PC-ket fejlesztő „Discover the PC” kezdeményezés keretén belül 6 új földrajzi területnek tervezett PC születik majd az elkövetkezendő két évben, hasonlóan a nemrég Indiának bemutatott „Közösségi PC” koncepcióhoz, amelyet szintén az Intel támogatott. Az Intel folytatja a WiMAX-technológia kiterjesztését, és tovább keresi a lehetőségeket, hogy a fejlődő világ tantermeibe eljussanak a jól felszerelt PC-k, illetve az internet elérhetővé váljon. Az Intel egymaga 100 000 PC-t adományoz a fejlődő régió oktatási intézményeinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik