Élet-Stílus

Módosította a taxisdroszt-rendeletet a főváros

admin
admin

2006. 04. 27. 16:55

A Fővárosi Közgyűlés módosította drosztrendeletét csütörtöki ülésén, annak érdekében, hogy a Budapest Airport Zrt. (BA) szerződést köthessen egy taxis vállalattal a Ferihegyi repülőtéri fuvarozásról.

A közgyűlés által speciálisnak nevezett taxiállomás üzemeltetési és szolgáltatási díját a módosítás értelmében a szerződéses üzemeltető állapítja meg a pályázati úton kiválasztott vállalkozóval szemben. A rendelet magában foglalja, hogy az üzemeltető a vállalkozóval szemben a magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében a helyszíni sajátosságoknak megfelelő más előírásokat is érvényesíthet.

Az üzemeltetőnek ugyanakkor a módosítás értelmében kötelezettséget kell vállalnia, hogy az utassal vagy rendelésre érkező más taxi-szolgáltatók részére megfelelő kiszállási és felvételi pontokat biztosít. A Taxiállomás Kht. és a szerződéses üzemeltető az üzemeltetési feladatokról szóló megállapodást a főpolgármester előzetes jóváhagyásával kötheti meg.

A Budapest Airport tervezi, hogy nyílt pályáztatás után, júliustól három évre egy taxis társasággal köt majd szerződést a reptéri utas-felvételre, a pályázatot várhatóan áprilisban írják ki, győztest júniusban hirdetnek – tájékoztatta Budapest Airport Rt. korábban az MTI-t.

A javasolt változásokat megelőzően a Budapest Airport többször egyeztetett a taxi szolgáltatást nyújtó társaságokkal, a rendőrséggel illetve határőrséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával.

A Budapest Airport szerint a pályázaton bármelyik személyszállítást végző társaság elindulhat, de a részvételhez érvényes engedélyekkel és egy bizonyos minimális flotta-mérettel kell rendelkezni, továbbá hozzá kell járulni ahhoz, hogy biztonsági ellenőrzés alá vessék mind a vállalatot, mind annak alkalmazottait.

A pályázat győztesével olyan szerződést fog kötni a Budapest Airport, mely többek között garantálja az utas-barát szolgáltatást, a tiszta és biztonságos járműveket, a nemdohányzó gépkocsivezetőket, akik elegáns öltözetben dolgoznak, és legalább alapfokon beszélnek egy idegen nyelvet, és a rögzített, átlátható és könnyen érthető díjtáblázatot, mely a viteldíjat a város különböző övezetei szerint állapítja meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.