Élet-Stílus

A jelszóvadászat nemzetközivé válik

admin
admin

2006. 04. 27. 14:29

Világszerte növekszik az adatlopások száma. A csalók egyre többféle trükköt vetnek be a banki ügyfelek adatainak megszerzésére, az adathalászok már Európa legtöbb országában gondokat okoznak.

Az adathalászok eddigi fő célpontjai az angol nyelvű internetfelhasználók voltak. Egy biztonsági cég – az RSA – szerint az angol, az amerikai, a kanadai és az ausztrál felhasználók szenvedték el eddig a legtöbb adathalász-akciót. A világ mintegy 70 országban, körülbelül 10 000 esetben próbálkoztak meg a csalók jelszavak, bankkártyaszámok és egyéb adatok megszerzésével.

A RSA biztonsági központja – a Security Anti-Fraud Command Centre – azonban arra figyelmeztet, hogy a csalók egyre több nyelven készítenek elő adathalász támadásokat. Nincsenek már biztonságban a német, francia és spanyol, olasz felhasználók sem, hiszen egyre többször célozzák meg őket is az internetes csalók.

A tanulmány szerint egyre kifinomultabbak a támadások, például egyes esetekben a megtévesztő e-maileket azzal igyekeznek hitelesnek feltüntetni a csalók, hogy a megcélzott felhasználók helyi dialektusát használják. A RSA szakértői találtak Spanyolországban katalán adatlopó levelet, amely egyértelműen mutatja, hogy finomodnak a phishing módszerei.

Az RSA szerint az elsődleges jelszóvadászok célpontjai továbbra is az angol nyelven kommunikálók maradnak, de az európai internet-hozzáférések számának növekedésével párhuzamosan egyre többször válnak majd célponttá a kisebb országok internetezői.

Ez a tendencia nemcsak Európára, de Ázsia gyorsan fejlődő országaira is vonatkozik. Az adathalászok így egyre többször próbálkoznak majd olyan anyanyelvű felhasználóknál, ahol még kevésbé ismertek az adathalász módszerek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.