Élet-Stílus

Magyar honlapokat hackeltek meg azeriek

Egy azerbajdzsáni hackercsoport száz magyar honlapon helyezte el az általuk összeállított írásos anyagot, amelyben a napokban Magyarországon elítélt azeri tiszt elleni ítélettel szemben foglalnak állást.

„Az Azerbajdzsáni Polygon Hacker Csoport tiltakozik az igazságtalan bírói ítélet ellen! Kérjük, hogy a lelkiismeretes magyar állampolgárok szintén fejezzék ki tiltakozásukat, és támogassanak minket. Mondjanak NEM-et az igazságtalan bírókra, az örmény terrorizmusra és hazugságokra!” – ez a szöveg volt olvasható április 20-ától több magyar honlap nyitóoldalán.

A honlapon található dokumentumok a magyar bíróság által életfogytiglanra ítélt azeri tiszt ügyét ismertetik az azeri fél szemszögéből. Ramil Szafarov azeri főhadnagyot 2004. február 19-én vette őrizetbe a rendőrség Budapesten, Gurgen Markaryan örmény tiszt meggyilkolásának vádjával. A férfi a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában fejszével támadt örmény tiszttársára, akit álmában gyakorlatilag lefejezett. Ezután a szintén a kollégiumban alvó másik örmény tisztet is megpróbálta megölni, ez azonban nem sikerült. Mindhárom tiszt a NATO békepartnerség programjának keretében szervezett angol nyelvkurzuson vett részt. A Fővárosi Bíróság április 13-án első fokon életfogytiglani börtönre ítélte Szafarovot, előre kitervelten, aljas indokból, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölés és emberölés előkészítésének bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik