Élet-Stílus

Az Apple egy 17″-es MacBook Pro modellt dobott piacra

Az új 2,16 GHz-es Intel Core Duo processzor köré épített új MacBook Pro modell jelentősen gyorsabb PowerBook G4 elődjénél.

Az Apple bemutatta az új, 17″-es MacBook Pro modellt, amely Intel Core Duo processzorának és frissített architektúrájának köszönhetően a PowerBook G4 teljesítményének ötszörösét is kínálja. Az új, 17″-os MacBook Pro elődjének alig két és fél centiméter vastag, jól bevált formatervű házát örökölte, súlya továbbra is alig több, mint 3 kg., de már beépített iSight videó-kamerát is tartalmaz.

Az Apple Remote távirányítóval a Front Row multimédia szoftver használatára is fel lett készítve, valamint rendelkezik az Apple új MagSafe tápegység-csatlakozójával is, melyet kifejezetten a mobil felhasználók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. Ez egy erőhatásra könnyen kioldódó, mágneses illesztésével megakadályozza a számítógép véletlen lerántását az asztalról. Ha a baleset mégis megtörténne, a Sudden Motion Sensor gyorsulás-érzékelők még zuhanás közben biztonságos állapotba hozzák és leállítják a merevlemezt.

Az új, 17″-es MacBook Pro modellbe az Intel Core Duo kétmagos processzor 2,16 GHz-es változatát építették be, mely a hatalmas számítási kapacitást alacsony teljesítményfelvétel és hőleadás mellett biztosítja. A 17″-es MacBook Pro 667 MHz-es elő-oldali buszrendszerre épül, melynek sebessége az elődmodell négyszerese és akár 2 GByte 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárat tartalmazhat, amely kétszeres tárkezelési sebességet kínál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik