Élet-Stílus

Megnyílt a hajózási szezon a Balatonon

24 személyhajó és egy 25 fős kalandvitorlás várja a hajózni vágyókat, Szántód-Tihany között pedig 4 komp szállítja az utasokat a két part között, a hajókon üdülési csekkel is lehet fizetni – hangzott el a szezonnyitó tájékoztatón a Badacsony katamarán fedélzetén.

Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Rt. vezérigazgatója a balatonboglári kikötőből kifutott hajón tájékoztatta a déli part polgármestereit. A Balatonon 22 kikötőből indulnak sétahajók, amelyeken az idén is kedvezményekkel várják a régióban élőket, azaz a tó környéki települések lakói féláron hajózhatnak a tavon – közölte a vezérigazgató. A Balatonra látogató üdülőknek a vasúttársasággal közös akcióban Balaton Mix néven kedvezményes utazásra jogosító jegyet árusítanak, amelyet 30 napon belül három egymást követő napon lehet felhasználni. Emellett üdülési csekkel is lehet fizetni a hajókon.

Horváth Gyula elmondta: folytatják a kikötők korszerűsítését Balatonbogláron, Fonyódon, Siófokon és Balatonalmádiban, valamint bővítik a balatonszemesi vitorláskikötőt. A múlt évben átadott 110 férőhelyes vitorláskikötőben az idén további 220 vitorláshelyet alakítanak ki mintegy 100 millió forint ráfordítással. A vitorlázóknak 10 nagy és 11 kisebb vitorláskikötőben eddig 2000 vitorláshelyet alakítottak ki a tavon. A vezérigazgató tájékoztatása szerint előreláthatóan 2009-ben elindítják a második kompjáratot a Balatonon, Fonyód és Badacsony között.

Horváth Gyula arról is beszámolt, hogy május közepén átadják a balatoni flotta legújabb személyhajóját, amelyet Törökországban vásároltak 205 millió forintért. A csaknem 40 méter hosszú, 450 személyes motoroshajó másfél év dunai vesztegelés után, a múlt év őszén érkezett meg a siófoki kikötőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik