Élet-Stílus

Új modellek híján fékezett a Nissan

A tavalyi üzleti évben mindössze 1,2 százalékkal nőtt a Nissan Motor Co. üzemi eredménye, eladásait visszavetette, hogy az amerikai piacon nem jelent meg új modellekkel; a cég idén is csak mérsékelt javulásra számít.

A 44 százalékban a francia Renault SA tulajdonában lévő, Japán második legnagyobb autógyárának számító társaság idén arra számít, hogy üzemi eredménye 0,9 százalékkal 880 milliárd jenre nő; az elemzők várakozásainak átlaga ugyanakkor 906,5 milliárd jen.
A nagy japán autógyártók közül a gyorsjelentését elsőként nyilvánosságra hozó Nissan várhatóan minden hazai versenytársánál kisebb profitemelkedést ért el: megfizetve ezzel annak az árát, hogy a negyedik negyedévben nem dobott piacra új modellt a kiemelten fontos amerikai piacon.

A március 31-én befejeződött üzleti évben a Nissan üzemi eredménye – az egyébként rekordnak számító – 871,84 milliárd jenre emelkedett; kissé elmaradt a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 876 milliárd jenes átlagos várakozásától; maga a Nissan előzetesen 870 milliárd jenre számított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik