Élet-Stílus

Lehet pályázni a Kultúra Magyar Városa címért

admin
admin

2006. 04. 24. 18:58

A cím a városok által az előző 5 évben elért kulturális teljesítmény értékelésére, a fenntartható fejlesztéseket segítő programok elismerésére szolgál.

A kulturális tárca közleménye szerint a címre pályázni lehet, évente egy alkalommal, lakosságszám szerinti 3 kategóriában: 30 000 lakos feletti, 8000-30 000 lakosú illetve 8000 lakos alatti városok nevében.

A pályázóknál elsősorban a városok által eddig elért kulturális szintet értékeli a bíráló bizottság. Fontos szempont például a város adottságai, kulturális aktivitása, a városfejlesztési tervek kulturális elemei, a kulturális beruházások, a támogatások, a művészeti élet, közművelődés és közgyűjtemények helyzete, a kortárs művészet és kreatív ipar szerepe és teljesítményei, a város külső-belső kapcsolatai, kulturális turisztikai helyzetkép (pl. a fesztiválok, kulturális turisztikai programok), a turisztikai infrastruktúra megléte, állapota, a fenntartható fejlesztések, és az esélyegyenlőség.

A cím nyertesei használhatják az igazoló oklevelet a marketingben, kommunikációban, a városi önkormányzat intézményei és fesztiváljain, a pályázatok benyújtásánál. Használhatják a Kultúra Magyar Városa logoját és megkephatják a kiírók által felajánlott pénzjutalmat. Ennek összegéről a pályázat nem tesz említést.

2005-ben Kecskemét, Keszthely és Vasvár nyerte el a Kultúra Magyar Városa címet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.