Élet-Stílus

Eros a Sportarénában dobogtatta meg a szíveket

Kétórás koncertet tartott világkörüli koncertturnéja keretében Eros Ramazzotti Budapesten szombat este. A nemzetközileg talán legismertebb olasz énekes a Sportarénában adta elő legismertebb dalait, és elénekelt párat új albumáról is.

Az este nyolcas koncertkezdésre még csak félig telt meg a Budapest Sportaréna. A színpad előtt tömött sorok csápoltak, hátrább azonban még bőven volt hely, az ülőhelyeken is elég foghíjasak voltak a sorok. Az előadás szokatlanul pontosan kezdődött, így jó pár szám lement már, mire a büfében előbb perecet és üdítőt vásároló Ramazzotti-rajongók megtöltötték a színpad előtti hatalmas teret. Kilenc körül azonban már igazi tömeg volt, már csak a fenti kakasülőkön lehetett üres sorokat találni, illetve a színpad előtti tánctér leghátsó részén. A hatalmas kivetítőknek és a jó hangosításnak köszönhetően egyébként a koncertet mindenhonnan tökéletesen lehetett élvezni.

A jórészt fiatalokból, többnyire lányokból vagy ifjabb párakból álló közönség az elején bizonytalanul ütötte a ritmust a lábával a farmerben és Budapest feliratú, magyar zászlóval díszített pólóban fellépő énekes dalaira. Kudarcba fulladt Eros Ramazzotti azon próbálkozása is, hogy a magyar közösség által kevéssé ismert számait elénekeltesse rajongóival: csak az első sorokban őrjöngő pár Eros-fanatikus ismerte ugyanis a szöveget. Ezt követően azonban az olyan közismert slágerek, mint a Terra promessa, a Piu bella cosa, az Aurora vagy a Cose della vita viszont mindenkit megmozgattak, és igazi koncerthangulat alakult ki. Különös sikere volt legújabb, eredetileg az amerikai Anastaciaval közös I belong to you (Il ritmo della passione) című dalának, amelyet egyik háttérénekesnőjével adott elő.

Az olasz énekes koncert közben több alkalommal maga is gitárt ragadott, és saját zenéjével szórakoztatta közönségét. Hatalmas tapsvihart váltott ki, amikor a 43 éves Eros levette kardigánját, vagy a színpadot pásztázó kamerába énekelt és csókot dobott magyar rajongóinak. Tetszést váltott ki az utolsó szám alatt viselt, és a kamerának többszöt büszkén bemutatott pólója is, amelyen a következő felirat volt olvasható: „Budapest – kosonom”. Eros így olaszosan köszönte meg a figyelmet és a lelkesedést.

A közönség a FigyelőNet helyszíni tudósítójának megítélése szerint igazán az utolsó számoknál hangolódott rá igazán Eros Ramazzotti zenéjére, így az utolsó számot követő búcsúzás után a tömeg még szerette volna visszatapsolni az énekest, ám a lámpák felkapcsolása egyértelműen jelezte: itt az ideje hazaszállingózni.

Eros Ramazzotti jelenleg egyébként tizedik stúdióalbumával járja a világot. A nagylemez novemberben kerül majd valószínűleg a boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik