Élet-Stílus

Szigorúbb vizsgálat használt autóknak

admin
admin

2006. 04. 21. 07:37

A használt gépjárművek forgalomba helyezésekor, valamint az időszakos műszaki vizsgák során integrált vizsgálatot kell végezni - áll a gazdasági és közlekedési miniszter új rendeletében, amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

A gazdasági és közlekedési miniszter a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló rendeletét igazította hozzá az európai uniós szabályokhoz.

Augusztus 1-jétől használt gépjármű – és pótkocsi – forgalomba helyezése előtt integrált vizsgálatot kell végezni. Ez annyiban különbözik a hagyományos műszaki vizsgálattól, hogy kiterjed a jármű gyári azonosító jeleinek ellenőrzésére, valamint ezek adattartalmának és a járműnyilvántartás adatainak összevetésére. Ugyanez a szigorítás vonatkozik az időszakos műszaki vizsgákra is, de ebben a körben azért ad némi engedményt a rendelet.

Ekkor elegendő szemrevételezéssel ellenőrizni az azonosítókat, ha a járművön korábban már végeztek eredetiség-, illetve integrált vizsgálatot. Az eredetiség vizsgálat dokumentálásától is el lehet tekinteni akkor, ha a járművet 1998. január 1. után helyezték üzembe, illetve 1999. július 12. után vette a kocsit a tulajdonos, és ez szerepel a forgalmi engedélyben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.